Smink för män

Makeup för män har kommit långt sedan du på långt sätt lånade en dabb av din systers concealer för att täcka en zit. Idag kan du få kosmetika speciellt konstruerade för killen hud eftersom – gissa vad? – män får dessa platser strax före ett datum också.

Och de mörka cirklarna eftersom vi trodde att en drink till skulle döda oss. Och vecken i huden efter att ha arbetat en 50-timmars vecka. Den stora skillnaden i mäns kosmetika från kvinnors eller det galna, konturerade konstnärskapet du kanske ser på RuPaul’s Drag Race, är att det här sminket är utformat för att vara osynligt.

Det är mer som grooming 2.0, ett subtilt utvecklingssteg från din dagliga fuktighetskräm som smälter ett Instagram-filter i ansiktet i verkliga livet.

Debattera vad det betyder för manlighet om du vill. Vi kommer inte. Vi tror inte att det verkligen är en revolution, eller feminisering har blivit berserk. Det är bara ett alternativ – ett du kan ta eller lämna som du finner lämpligt för att finjustera ditt utseende. Och om du gör det nedan hittar du allt du behöver veta om produkterna för att få expertråd om hur du bäst använder dem.

Fortsättning följer..

Kommentera gärna

Lämna en kommentar