50/30/20 regeln

sparar-ihop-till-kontantinsats

50-30-20 regeln – Hur bör budgetera vår inkomst!

Idag kan man läsa på vilka krav som krävs för att få ta en hyreslägenhet och dessvärre är det många som har väldigt lite pengar kvar efter dom fasta kostnaderna är betalda.

Att spendera cirka 30% av din inkomst på hyra är den gyllene regeln när du försöker lista ut hur mycket du har råd att betala. Att spendera 30% av din inkomst på hyra kan hjälpa dig att uppnå en sund balans mellan komfort och prisvärdhet. Med en medianinkomst bör 30% ge dig en lägenhet som är passande för din inkomst.

Det betyder att du behöver tjäna ungefär 3 gånger hyran. (3 gånger årshyran för nyproduktion). annars i flesta fall 3,5 gånger för hyresrätt. För bostadsrätt är det lite annorlunda.

Personligen tycker jag att det inte är roligt att inte ha några pengar kvar efter dom fasta utgifterna är betalda så att där får man ju tänka till. Oftast går det öka inkomsterna om man är villig att lägga tid på det.

Genom att minimera utgifterna kan man täcka upp för den låga inkomsten med. Leva ett mer frugal “sparsamt liv”. Men när man börjar fundera på om man ska ta en extra drink eller inte för vara ekonomisk då är man för snål, låt det inte gå dit!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *